Kick Start Perniagaan Emas!

memulakan bisnes

Bagi anda yang sudah menjadi dealer Public Gold yang berdaftar di bawah network saya, saya ucapkan tahniah!

InsyaAllah saya sedia tunjukkan cara menjana keuntungan melalui bisnes Public Gold sambil menyimpan emas untuk diri sendiri.

Saya tak menjanjikan bulan dan bintang, tapi kalau anda ada apa-apa persoalan tentang emas (pelaburan atau bisnes), saya boleh berikan panduan berdasarkan pengalaman sebenar saya menjalankan bisnes ini dan telahpun membimbing lebih 5,000 penyimpan emas di Malaysia, Singapore, Brunei dan Indonesia sejak tahun 2010 lagi.

Sebelum itu jangan lupa, fowardkan Sales Order pembelian PERTAMA (sahaja) yang anda terima daripada Public Gold ke ibnushafie@gmail.com untuk rekod saya, ATAUPUN wassap PG Code kepada saya di 019-336 8009 untuk saya semak di dalam sistem dan mengesahkan anda adalah sebahagian daripada dealer di bawah network saya.

Dan sebagai menghargai kepercayaan anda, anda akan menjadi dealer Public Gold yang mendapat bimbingan dan perhatian daripada saya secara peribadi. Selagi anda mempunyai keinginan serta kesanggupan yang kuat untuk belajar dan berusaha, saya bersedia membimbing anda berjaya melalui platform yang disediakan oleh Public Gold.

Buat permulaan ini, saya nak hadiahkan beberapa ebook dan bahan rujukan penting dalam pelaburan emas khas dari saya. Antaranya;

  1. eBook – Panduan Lengkap Akaun Emas GAP
  2. eBook – Manual Pelabur Emas Merdeka (masih dalam pembikinan)
  3. Slide Seminar Simpan Emas & Bisnes Emas
  4. Video Klip Seminar Simpan Emas
  5. Direktori Pos Ar-Rahnu
  6. Parameter Pelaburan Emas Majlis Fatwa Kebangsaan

—- > Sila dapatkan secara percuma DI SINI.

Untuk kick start sebagai dealer Public Gold berjaya, saya syorkan buat 5 perkara penting di bawah ini, iaitu:

#1 – Join Facebook “PG VIP Dealers”

Saya telahpun sediakan secret group facebook. Itu ialah GROUP PREMIUM, iaitu hanya untuk dealer Public Gold di bawah mentorship saya sahaja. Group itu bertujuan memberikan informasi penting kepada dealer untuk memajukan bisnes masing-masing. Antara info yang anda boleh dapat di situ ialah:

  1. Perkembangan terkini tentang Public Gold. Di sini anda akan dapat info yang lebih awal dari apa yang Public Gold akan umumkan kepada Public. InsyaAllah.
  2. Tips-tips menjana pendapatan sebagai dealer.
  3. Motivasi memajukan bisnes.

FB screenshot Suaidah PG VIP DealerIni antara komen salah seorang dealer Public Gold yang aktif di bawah bimbingan saya tentang manfaat sebenar yang beliau dapat melalui Secret Group FB tersebut.

Untuk join group tersebut, sila hantar Private Message kepada Facabook saya (Fb Mohd Zulkifli Shafie), dan ingatkan saya untuk add anda ke dalam group PG VIP Dealers. Sila pastikan profile facebook anda menggunakan nama dan foto sebenar supaya mudah saya “approve”.

Kalau tak dapat “PM” saya, sila wassap email yang digunakan untuk Facebook ke 019-336 8009 untuk saya invite melalui email.

#2 – Seminar Asas Pelaburan Emas

Public Gold aktif mengadakan seminar asas pelaburan emas sejak 2008 lagi untuk mendidik masyarakat dengan ilmu yang betul. Ia dinamakan sebagai “Mega Seminar” Public Gold. Ia diadakan setiap bulan di hampir setiap negeri di Malaysia (termasuk Singapore, Brunei dan Indonesia). Dan seminar-seminar ini adalah PERCUMA!

Saya juga salah seorang daripada penceramah rasmi yang dilantik oleh Public Gold untuk menyampaikan seminar ke seluruh Malaysia (termasuk Singapore, Brunei dan Indonesia).

seminar asas pelaburan emas zulkifli sunwayJadi anda boleh jumpa saya di mana-mana seminar sebagaimana dijadualkan. Untuk rujuk jadual seminar terkini, KLIK DI SINI. Selain menghadiri seminar saya, antara speaker terbaik yang saya boleh syorkan ialah guru emas saya sendiri iaitu En. Syukor Hashim.

seminar public gold pertamaSeminar pertama yang saya hadir tentang asas pelaburan emas.

#3 – Buku Asas Pelaburan Emas

Bila terlibat jual beli emas, pasti bakal pembeli anda akan bertanya banyak soalan tentang pelaburan emas di Malaysia. Dan pastinya anda tak ada banyak masa untuk mengkaji sendiri satu persatu.

Jadi saya syorkan anda beli buku fizikal “Menyingkap Rahsia Pelaburan Emas” (percuma ebooknya sekali). Ia telahpun menjadi rujukan utama ketika saya mula-mula menjalankan bisnes Public Gold. Bila bakal customer tanya, saya akan rujuk buku ini dan dapat menjawab persoalan-persoalan  yang ditanya oleh customer dengan penuh yakin. Dan tentunya kita akan kelihatan seperti pakar walaupun kita baru sahaja bermula! 🙂

buku pelaburan emas syukor hashimDalam banyak-banyak buku dan ebook pelaburan emas di Malaysia, bagi saya, ini rujukan paling lengkap dan paling praktikal. Ia ditulis hasil kajian dan pengalaman 10 tahun sifu pelaburan emas Malaysia, En. Syukor Hashim. Daripada belajar dari kesilapan sendiri, lebih baik belajar dari kesilapan orang lain. Kosnya jauh lebih murah dari nilai sebenar ilmu tersebut.

Harganya cuma RM80 termasuk pos.

—- > Untuk pembelian, KLIK DI SINI .Buku 3DSebagai pelengkap kepada buku beliau, saya ada tulis buku bertajuk “Wang Emas : Bertahan Ketika Gawat”. Ini buku bacaan santai tentang emas, mudah difahami dan sangat praktikal untuk orang kebanyakkan. Ia membongkarkan manfaat sebenar menyimpan emas selain daripada “beli harga rendah, jual harga tinggi”. Dalam buku ini, saya tunjukkan juga bagaimana emas boleh dimanfaatkan untuk mencapai tahap kewangan yang diimpiankan semua orang, iaitu “financial freedom”.

Harganya cuma RM25.

Boleh dapatkan di kebanyakkan kedai-kedai buku termasuk Popular, MPH atau Kinokuniya. Kalau nak beli melalui kaedah poslaju, boleh hubungi isteri saya Pn. Najdah di 019-927 2780 atau terus klik di link www.wasap.my/60199272780untuk wassap beliau. Caj poslaju RM8 Semenanjung / RM12 Sabah & Sarawak.

4 – Jutawan Emas Leadership Training (JLT)

Sebagai dealer Public Gold, kita sebenarnya boleh jana pendapatan lumayan walau apapun keadaan harga emas. Harga emas naik kita untung, harga emas jatuh untungnya berganda! Bahkan, kita boleh jana PASSIVE INCOME yang boleh diwariskan kepada isteri / suami serta anak-anak kita kelak!

JLT posterUntuk mengetahui potensi sebenar sebagai dealer dan cara menjana pendapatan 5 angka dalam tempoh 3 – 5 tahun dari sekarang walaupun secara sambilan, saya syorkan hadir ke Jutawan Emas Leadership Training (JLT). Ia program pada selama 2 hari 1 malam. Anda berpeluang belajar terus daripada sifu-sifu emas terbaik di Malaysia. Kalau bernasib baik, anda juga berpeluang mendapatkan sentuhan semangat dari Pengasas Public Gold yang juga taikun emas Malaysia iaitu Dato’ Wira Louis Ng!

Semak jadual Program JLT terdekat di Facebook Jutawan Emas Leadership Training (JLT) atau terus di website Public Gold sendiri www.publicgold.com.my. Untuk join program ini, sila call Branch Public Gold yang terdekat untuk dapatkan maklumat lanjut dan pendaftaran.

5 – Serahkan Salinan Akaun Bank

Sebagai dealer, anda akan dibayar insentif (komisyen) atas setiap belian sendiri (mulai belian kedua dan seterusnya) dan setiap belian setiap customer yang anda introduce kepada Public Gold. Insentif itu akan dibayar pada 20hb, bulan berikutnya. Kalau insentif itu berjumlah RM100 dan ke atas, Public Gold akan bayar terus ke akaun bank anda. Kalau insentif berjumlah RM99 dan ke bawah, Public Gold akan kreditkan ke Akaun Emas GAP anda. Kalau jumlah insentif kurang RM10, Public Gold akan hold dulu sehingga cukup, dan akan dikreditkan pada bulan berikutnya.

Tetapi Public Gold hanya akan buat pembayaran jika anda telahpun serahkan (1) salinan Akaun Bank, dan telahpun lengkapkan (2) Registration Form di mana-mana cawangan Public Gold terdekat.

(Untuk Akaun Bank, apa-apa bank pun tak apa, cuma yang terbaiknya ialah Maybank atau Public Bank)

Kalau tak dapat serahkan di office Public Gold, sila lengkapkan borang online dan upload salinan kad pengenalan / passport dan salinan akaun bank terus di website:

Upload Salinan IC : Login web > My Account > My Profile > Update Profile

Upload Akaun Bank : Login web > My Account > My Profile > Update Bank Info

akaun maybank2u untuk public goldIni contoh salinan akaun yang PG perlukan.

Ok, itulah 5 kick start memulakan bisnes Public Gold cara yang betul, insyaAllah.